3 mooie interieurs die ook energiezuinig zijn

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan kent u vast de drang om binnen te kijken achter gordijnen en voordeuren, op zoek naar inspiratie voor uw eigen interieur. Om u te tonen hoe mooi energiezuinige interieurs kunnen zijn, doen we graag drie deuren voor u open.

Strak en gerieflijk in Brugge

In nieuwbouwproject Isola Bella te Brugge vonden Willy en Katrien Vervaque hun nieuwe thuis. Ze kozen bewust voor een locatie in de stad, vlakbij hun kinderen en in de buurt van het culturele leven. Voor hun interieur was comfort de eerste vereiste. Katrien: “Ik wilde geen enkel storend element in ons interieur. Alle buizen, draden en techniek zijn weggewerkt. Zelfs de kleine dingen hebben we helemaal naar onze hand gezet.”

De nieuwbouw is bijzonder energie-efficiënt. Daardoor is het er koel in de zomer, en warm in de winter. Cruciaal daarbij is een modern ventilatiesysteem. Dat ververst constant de lucht terwijl de temperatuur hetzelfde blijft. Ultiem luchtcomfort – voelbaar, maar niet zichtbaar.

Overal groen … midden in de stad

Midden in het hart van Waregem is de nieuwe Zuidboulevard in volle ontwikkeling. Rond de bibliotheek staan appartementsgebouwen met lichte, luchtige units van verschillende grootte. Allemaal hebben ze zicht op groen, want elk gebouw op de site heeft een groendak.

De groendaken zijn niet alleen mooi, maar drukken ook het energiepeil. De laag aarde en planten vormt een natuurlijke isolatie. Ook binnenin zijn de appartementen afgewerkt met veel natuurlijke materialen. Warm hout geeft sfeer én is duurzaam. Elke unit heeft een moderne, zuinige verwarmingsinstallatie.

Verborgen verwarming

Bij de renovatie van het oude postgebouw van Kortrijk was Bruno Saverys meteen verkocht: “Als architect deed ik veel verbouwingen. Het is een fijne uitdaging om van een bestaande structuur te vertrekken en daar iets vernieuwends mee te doen. Net zoals met dit oude gebouw gebeurde.”

Om de architectuur van hun appartement zo puur mogelijk te houden, koos het gezin voor muurverwarming. “Een perfecte combinatie van design en techniek”, vindt Bruno. Het comfort van muur- en vloerverwarming is ongeëvenaard, en ook nog eens energiezuinig.