Slimme tips om uw badkamer te ontwerpen

Wist u dat een vrouw 18.720 uur van haar leven doorbrengt in de badkamer? Die ruimte kan er dus maar beter mooi en gezellig uitzien (ook voor mijnheer trouwens, want die zit er ook al gauw 18.000 uur in). Wilt u uw eigen ideale badkamer ontwerpen? Richt ze dan perfect in met deze tips.

1. Eerst tekenen en puzzelen

Maak een grondplan van uw badkamer. Bij het ontwerpen moet u immers rekening houden met de beschikbare ruimte: teken de kamer op een blad papier, knip papieren elementen (bad, toilet, wastafels) uit op schaal … en begin maar te puzzelen.

2. Een tijdeloze badkamer ontwerpen met neutrale tinten

Uw badkamer moet heel wat jaren meegaan. Ze moet dus degelijk en kwaliteitsvol zijn, maar ook tijdloos. Kies daarom neutrale kleuren en materialen voor uw bad, toilet, douche en badkamermeubel. Wilt u toch de trends volgen? Ga dan voor hippe accessoires en toffe accentkleuren.

3. Denk groots voor kleine ruimtes

Een kleine badkamer ontwerpen? Creëer dan ruimte door te kiezen voor een bad en douche in één, een grote spiegel en glazen tussenwanden. Laat zo veel mogelijk daglicht binnen en beknibbel nooit op opbergruimte, want rommel doet de kamer alleen maar kleiner ogen.

Nog meer tips? Vraag ons gerust om uw badkamer te ontwerpen.