Warm aanbevolen: duurzame zwembadverwarming

Toegegeven, België telt minder zomerse dagen dan Spanje. Wanneer de zon hier komt piepen, willen we er dus ook metéén van genieten. Wachten tot ze het zwembadwater heeft opgewarmd? Dat duurt ons te lang. En gelukkig hoeft dat ook niet: met zwembadverwarming is het water altijd perfect.

Alternatieve zwembadverwarming

Met zwembadverwarming haalt u moeiteloos een ideale watertemperatuur van 28 °C. Om dat ook nog eens op een ecologisch én economisch aantrekkelijke manier te doen, kiest u best voor alternatieve systemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of een ‘Canadese put’. Die zwembadverwarming blinkt uit met lage verbruikskosten, een milieuvriendelijk karakter en hoog gebruiksgemak.

Zwembadverwarming volgens de seizoenen

Welke zwembadverwarming u het best kiest, hangt – onder meer – af van wanneer u wilt zwemmen. Vooral tijdens de zomer? Dan is een zonneboiler die de gratis zonnewarmte opvangt een aanrader. Ook tijdens de lente en de herfst? Reken dan op de warmtepomp, die warmte aan de buitenlucht onttrekt en weer afgeeft aan het water. En met de Canadese put, die natuurlijke grondwarmte gebruikt, krijgt u het hele jaar door een stabiele warmtebron.

Het mooiste van al: deze drie types zwembadverwarming verlengen uw plonsplezier aanzienlijk. Klinkt goed, toch? Vraag ons gerust om meer informatie.