Gezien op Batibouw: trends 2017

Wie iets wil weten over de nieuwste trends in bouwen en verbouwen, moet op Batibouw zijn. Dit jaar waren de hoofdthema’s duidelijk: het huis van de toekomst is hoogtechnologisch en milieubewust. We lichten er drie trends voor u uit.

Slimme woning

Dankzij het Internet of Things stuurt u uw huishoudtoestellen aan met uw smartphone. Alles wordt slim en staat met elkaar in verbinding. Dat geldt ook steeds meer voor uw verwarming: met een slimme thermostaat bespaart u energie terwijl uw comfort alleen maar stijgt.

Geen druppel gaat verloren

Opvallend: de boodschap sijpelt steeds meer in dat drinkwater schaars is. En die uitdaging leidt tot prachtig waterbesparend design. In paleis 7 van Batibouw stond waterbesparing centraal. Wij zagen een eindeloze reeks snufjes en toestellen om minder water te verbruiken zonder in te boeten aan comfort.

Hernieuwbare energie

Dé rode (of groene?) draad van Batibouw dit jaar, was hernieuwbare energie. Zonnepanelen, pelletkachels, warmtepompen, … en ook de thuisbatterij van Tesla kon u bewonderen in paleis 10. Niet onbelangrijk voor geïnteresseerde bouwers of verbouwers, is dat voor veel milieuvriendelijke oplossingen ook dit jaar subsidies te krijgen zijn.

Meer inspiratie

Hebt u inspiratie opgedaan, of bent u juist op zoek naar meer? Dan bent u aan het juiste adres. Blader voor leuke en praktische ideeën door ons nieuwsoverzicht. Of neem contact op om concrete plannen te smeden.