Onderhoud cv-installatie: wanneer en waarom?

Net zoals uzelf blijft uw cv-installatie niet eeuwig jong. Regelmatig onderhoud kunt u zien als een check-up bij de dokter: een grondig nazicht waarbij kleine afwijkingen meteen worden aangepakt. Na de consultatie van de cv-dokter voelt uw verwarmingssysteem zich als herboren.

Wanneer denken aan onderhoud cv-installatie?

Omdat onderhoud ook voor de veiligheid erg belangrijk is, legt de overheid termijnen op waarmee u rekening moet houden. De wettelijke termijn hangt af van de grondstof waarmee u verwarmt. Na het bezoek van een erkende technicus krijgt u een reinigingsattest en een verbrandingsattest om te bewijzen dat uw installatie in orde is.

Vergeet de verplichte audit niet!

Een oudere installatie verdient wat meer aandacht. Bij cv-installaties ouder dan vijf jaar is een vijfjaarlijkse audit verplicht. Achteraf krijgt u een auditrapport met adviezen over het rendement van uw installatie.

Is uw installatie toe aan een onderhoud? Vertrouw hem dan toe aan de goede zorgen van Ongenae. Of sluit meteen een onderhoudscontract af. Dan onthouden wij wanneer het tijd is voor een nazicht.