Is een slimme thermostaat echt beter?

Energieleveranciers hameren al even op het nut van een slimme thermostaat. Die kent uw gewoontes en voorkeuren en zou veel zuiniger zijn dan een traditionele thermostaat met timer. Maar brengt de investering wel echt op? Ongenae zocht het voor u uit.

Wat doet een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat maakt verbinding met uw smartphone of tablet. U bedient hem dus thuis, maar ook op afstand. Blijft u een keer wat langer op het werk? Dan slaat de verwarming pas aan wanneer u onderweg bent naar huis.

Het toestel weet precies hoe warm u het graag heeft én leert hoe lang het duurt voordat uw woning opgewarmd is. Zo zorgt de thermostaat bijvoorbeeld voor de perfecte temperatuur op het moment dat u opstaat. Geen giswerk, maar data!

Van slim naar slimmer

Het grote voordeel van een slimme thermostaat is dus dat het toestel gegevens opslaat en zijn eigen werking verbetert. En dat leidt tot nóg een voordeel: na een tijdje toont de thermostaat u grafieken over uw energieverbruik. Mét tips over zuiniger verwarmen.

Een slimme thermostaat is dus wel degelijk handig. Hij zorgt voor een hoger comfort, meer flexibiliteit en minder energieverbruik. En dat kunnen we alleen maar toejuichen!