Herfst … Hoog tijd voor uw cv-onderhoud!

Het kwik daalt en in veel huishoudens gaat de verwarming voor het eerst weer aan. Uw cv-installatie kan dus maar beter klaar zijn voor de winterkou. Na een grondig cv-onderhoud profiteert u de hele winter van efficiënte, veilige verwarming.

Cv-onderhoud: waarom en hoe?

In een verbrandingsketel ontstaat na verloop van tijd aanslag. De technicus maakt de brander schoon zodat hij opnieuw functioneert als nieuw. Hij controleert ook de druk en de waakvlam. Dat is belangrijk voor de veiligheid. Hebt u een open aardgasketel? Dan hoort een reiniging van de schoorsteen bij het onderhoud.

Wettelijk verplicht

Er bestaan wettelijke termijnen voor het onderhoud van uw cv-ketel. Toestellen op gas moeten om de twee jaar gecontroleerd en onderhouden worden. Verwarmt u met vaste brandstof zoals pellets of steenkool, of met stookolie? Dan is het onderhoud jaarlijks verplicht.

Cv-onderhoud zonder zorgen

Denkt u altijd te laat aan dit soort dingen? Dan nemen we u graag het werk uit handen. Sluit een servicecontract af en u krijgt vanzelf een seintje wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.