VERPLICHTE VERWARMINGSAUDIT VOOR EIGENAARS

De gevolgen van slecht of geen onderhoud? Je verwarmingsketel presteert minder goed en is vatbaar voor defecten. Daarom is een uitvoerige controle door een erkend technicus verplicht voor installaties ouder dan vijf jaar.

Bij een verwarmingsaudit controleert een erkend technicus de prestaties van je verwarmingstoestel en de hele cv-installatie. Werkt alles nog naar behoren? Rendeert je ketel voldoende? Verbruikt het toestel niet meer energie dan nodig? Achteraf krijg je een rapport met de conclusies en aanbevelingen van de technicus.

Bekijk het verplichte nazicht als een jaarlijks doktersonderzoek: een check-up om te kijken of alles loopt zoals het moet. Blijkt dat er ergens iets mank loopt? Dan reikt het rapport je meteen ook de oplossing voor het probleem aan. Door de verplichte controle weet je wat je zelf kan doen om energie te besparen en je centrale verwarming beter te laten presteren. Is de installatie echt verouderd? Het auditrapport adviseert je over de installatie van een moderne, zuinige ketel en geeft tips over premies en subsidies waarvoor jij in aanmerking komt.